5 savjeta za kupnju kvalitetne ženske torbe

5 savjeta za kupnju kvalitetne ženske torbe

02.03.2018. 22:17:59


ŽENE NE PRISTAJU NA KOMPROMIS – ŽENSKA TORBA TREBA IMATI SVE!

Priznajemo, mi žene rijetko pristajemo na kompromis, osobito kada je u pitanju nešto što jako želimo. Torbe se nalaze na toj listi. A kako torbu ne kupujemo često, želimo da ima sve – praktičnost, lijepi izgled, otpornost, čvrstoću, dovoljno mjesta, lijepu boju…

Ah, mogle bismo nabrajati do preksutra, zar ne?

 Kvalitetu smo spremne platiti više. No nažalost, malo je torbi na tržištu koje zadovoljavaju našim kriterijima. Izbor boja, veličina pa i cijena torbi je velik, no kada pričamo o kvaliteti, tu mnoge marke razočaravaju.

 Ako ne želiš da te torba razočara, ali niti da sama razočaraš sebe zbog pogrešnog odabira, na ovih 5 stvari trebaš obratiti pažnju prilikom kupovine.

 

CHECK LISTA ZA KUPOVINU KVALITETNE ŽENSKE TORBE

Veličina je bitna

Da, veličina torbe je bitna! Osobito ako si novopečena majka pa sa sobom osim svojih stvari moraš «tegliti» bočice, vlažne maramice, pelene… Znaš i sama koliko se toga nakupi dok si rekla keks. Manja torba tu ti neće pomoći pa je svakako važno u početku majčinstva imati dovoljno veliku i praktičnu torbu za baš sve «sitnice».

 

Podesive naramenice

Kvalitetna torba prije svega znači čvrste i podesive naramenice, budući da upravo taj dio torbe najčešće zakaže. Pod većom količinom tereta, naramenice slabije kvalitete vole popucati. Naravno, treba uzeti u obzir i moguće bolove koji se javljaju u ramenima ako torbu nosimo duže vrijeme, a naramenice su preuske ili jednostavno svojom dužinom ne odgovaraju tjelesnoj građi. Naš topli savjet je da u slučaju svakodnevnog nošenja više stvari umjesto torbe odabereš ruksak koji je puno praktičniji, a zadnjih nekoliko godina ponovno se vratio kao vrlo poželjni modni dodatak.

 

Materijal

Jednako podesivim naramenicama, važan je i materijal od kojeg je torba sašivena. Na tržištu postoji, kako se kaže, mali milijun raznih materijala koji se razlikuju debljinom, čvrstoćom, nitima, bojom… Kada su u pitanju torbe trebamo birati čvrste i otporne materijale, ali i što laganije, budući da ne želimo da torba ima više kilograma od stvari koje se u njoj nalaze.

 

Ovdje trebaš misliti i na starost materijala jer s vremenom čvrstoća i gipkost materijala slabe, osobito ako je bio pohranjen duže vrijeme u skladištima. Ovo je jedan od razloga zašto nije pametno  kupovati torbe na velikim sniženjima, budući da se često radi o torbama starima više godina koje se nisu mogle prodati, a «za kaznu» su dugo stajale u skladištu.

 

Šivano ili lijepljeno?

Šivano, šivano i opet šivano! Lijepilo jednostavno nije prirodni sastojak, a osim što zagađuje okoliš, ne traje vječno te će se lijepljena torba prije ili kasnije početi odljepljivati. Generalni savjet je da tražiš torbu s naglašenim šavom i čvrstim koncem, bez opuštenih dijelova.

 

Unikatnost

Svaka od nas voli biti posebna. I svaka od nas voli nositi jedinstvenu torbu koja je samo njena, zar ne? Pa zašto tvoja torba uz kvalitetu ne bi na sebi imala neki zgodan detalj, dapače bila čak i ručno oslikana? Upravo jednu takvu unikatnost, zajedno s kvalitetom, čvrstom podesivom naramenicom i kvalitetnim materijalom možeš pronaći na našem web shopu.

 

Brzo baci pogled na trenutnu ponudu jer su sve torbe jedinstvene pa kojoj od vas torba prva zapne za oko, znaš već kako to ide… njezina je ;).