Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA

PODACI O PRODAJNOM MJESTU:

OMILJENI PARTNER D.O.O.
Internet trgovina Čarapica

Sjedište/adresa:
Ulica Grada Chicaga 18
10000 Zagreb

MBS: 080727022
OIB: 23310857875
Temeljni kapital: 20.000,00 kuna (uplaćen u cijelosti)
Nadležni sud:
Trgovački sud u Zagrebu (tvrtka je upisana pod MBS: 080792102 kod: Trgovačkog suda u Zagrebu)
Žiro račun: 2484008-1106089042 – RAIFFEISEN BANK AUSTRIA DD ZAGREB
IBAN: HR1524840081106089042
SWIFT: RZBHHR2X

Zastupnik i član uprave društva:
DALIBOR ČARAPIĆ

OMILJENI PARTNER je društvo s ograničenom odgovornošću koje se bazi uslugama računalskog programiranja, proizvodnje torbi i higijenskih uložaka kao i usluga Internet trgovine.

Korištenje usluga Internet trgovine Čarapica, firma OMILJENI PARTNER odobrava isključivo punoljetnim osobama. Prilikom kupovinje moguća je trajna registracija na Internet trgovinu. Registrirani korisnik može postati svaka punoljetna osoba koja prihvaća uvjete poslovanja OMILJENI PARTNER-a, a znači svaku osobu, pravnu ili fizičku, koja se registrirala za korištenje usluge internetske trgovine na internetskim stranicama s prebivalištem odnosno sjedištem u Republici Hrvatskoj ili izvan nje.
Prilikom obavljanja kupovine u Internet trgovini Čarapica potrebno je ispuniti sva tražena polja o kupcu s istinitim podacima, pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje upisom svojih podataka. U slučaju da se korisnik registrira, korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati.

UVJETI PRODAJE

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (HRK) i podložne su promjenama do trenutka potvrde narudžbe. Izrada i unos cijena proizvoda se kontrolira no greške su uvijek moguće Zbog takvih situacija OMILJENI PARTNER se unaprijed ispričava te će u tom slučaju kupci biti informirani u najkraćem mogućem roku.
Iako je cjenik u hrvatskim kunama sve cijene je moguće izraziti i u EUR-ima. Prilikom prikaza cijene u EUR-a koristi se trenutni cjenik u Kunama i srednji tečaj Hrvatske Narodne Banke na dan prikaza cijene. Prilikom zaključivanja narudžbe trenutni tečaj ostaje zabilježen i koristi se prilikom izrade računa u slučaju da je korisnik/kupac prilikom izrade narudžbe odabrao prikaz cijena u EUR-ima.

Naručivanje proizvoda putem Internet trgovine/Web Shop-a može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Prijem i obrada narudžbe se izvršava samo unutar radnog vremena firme OMILJENI PARTNER.

Sve informacije o potvrdi narudžbe temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka uplate.
Ukoliko ste pravna osoba, u postupku registracije, sistem će vas tražiti da se tako odredite i da ispunite potrebne podatke za prodaju pravnim osobama (OIB, PDV broj).
Narudžba proizvoda se vrši elektronskim putem. Roba se smatra naručenom u trenutku kada registrirani korisnik na e-mail adresu kojom se registrirao kao kupac zaprima potvrdu o obavljenoj narudžbi.

Ukoliko OMILJENI PARTNER nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca telefonski ili putem email-a te ga obavijestiti o navedenom. U tom slučaju, kupac ima opciju otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod.

ROK DOSTAVE

U opisu svakog artikla je naveden okviran period potreban za izradu određenog proizvoda, a u taj period ne ulazi vrijeme dostave koji za Hrvatsku traje do dva radna dana. U slučaju da kod opisa proizvoda nije naveden period potreban za izradu onda je rok izrade 30 dana. Pošto sve svi proizvodi izrađuju po narudžbi teško je preciznije odrediti dan izrade proizvoda i slanja istih. U slučaju promjene dana dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca ćemo o tome odmah obavijestiti telefonski ili putem email-a. Ukoliko je u isto vrijeme naručeno više artikala, vrijeme izrade koje je navedeno u opisu artikla može biti produženo.
Ukoliko je proizvod namijenjen za poklon ili kupac želi isporuku do određenog datuma, prije kupnje se potrebno informirati kada bi najranije pošiljka mogla stići na adresu. U slučaju da kupcu ne odgovara vrijeme izrade ili isporuke koje mu je komunicirano nakon obavljene kupnje, može zatražiti storno narudžbe.

NAČIN PLAĆANJA PROIZVODA PUTEM WEBSHOP USLUGE:

Registrirani korisnici mogu plaćati proizvode na sljedeće načine, prilikom čega se izbor vrši na inetrnetskim stranicama:
- općom uplatnicom
- virmanom
- putem internet bankarstva doznakom na račun prodavatelja
- Paypalom

Plaćanje karticama omogućeno je kroz usluge PayPala. Paypal kao pružaoc usluge naplate kreditnim karticama omogućava plaćanje preko sljedećih kartica:
- VISA
- Visa electron
- Master Card
- American Express

Plaćanje kreditnim karticama se obavlja preko stranica PayPala. Podaci o uvjetima korištenja PayPala je moguće naći na sljedećoj adresi: https://www.paypal.com/ee/webapps/mpp/ua/useragreement-full

Račun će vam biti izdan i poslan na e-mail adresu koju ste dostavili prilikom registracije. Ukoliko želite da vam račun pošaljemo na neku drugu e-mail adresu, molimo vas da nas o tome obavijestite prilikom same kupovine u polju „napomene“.

U slučaju da ste kupac iz druge EU zemlje i imate mogučnost prenosa PDV-a (reverse charge) onda je potrebno prilikom kupnje, u polju 'Napomene' zatražiti prijenos porezne obaveze.

Sva se plaćanja vrše u hrvatskim kunama. Iznos koji će biti naplaćen preko PayPala dobijen je konverzijom cijene iz eura ili dolara u hrvatsku kunu prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke (HNB) na dan izrade narudžbe. Prilikom naplate preko PayPala, isti iznos konvertiran je u EUR-e prema tečajnoj listi kartične kuće. Zbog ove je konverzije moguća mala razlika između te cijene i originalne cijene izražene na našoj web stranici.

DOSTAVA:

Dostava proizvoda moguća je prema sljedećim zemljama koje su grupirane u zone:
Zona: Hrvatska
Zona: EU 1 - Austrija, Belgija, Danska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija
Zona: EU 2 - Češka, Finska, Francuska, Italija, Luksemburg, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švedska
Zona: EU 3 - Bugarska, Cipar, Estonija, Grčka, Irska, Latvija, Litva i Malta
Zona: EUROPA 1 - Island, Švicarska
Zona: EUROPA 2 - Albanija, Andora, Armenija, Bjelorusija, BiH, Crna Gora, Gibraltar, Grenland, Gurnsej, Kosovo, Lihtenštajn, Makedonija, Moldavija, Monako, Norveška, Otok MAN, Ovčji Otoci, Ruska Federacija, San Marino, Srbija, Turska, Ukrajina, Vatikan
Zona: Sjeverna Amerika - SAD i Kanada

Trošak dostave se računa prema Zoni u koju se dostavlja i prema težini ukupno naručenih proizvoda.

CJENIK

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje. Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.
Dostava se vrši na adresu kupca naznačenu prilikom naručivanja. U slučaju većih paketa paket može biti dostavljen u najbliži poštanski ured i na kupcu je da proizvode podigne u poštanskom uredu.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI:

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenim rukovanjem u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranu pošiljku.
Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte u roku od 14 dana od primitka paketa:
- na e-mail adresu: acarapic@gmail.com
- na adresu: OMILJENI PARTNER, Ulica Grada Chicaga 18, 10000 Zagreb, Hrvatska

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba odmah priložiti fotografiju oštećenog proizvoda te isto proslijediti na mail: acarapic@gmail.com kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. OMILJENI PARTNER će izvršiti prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju ostalih reklamacija (veličina, boja...) trošak povrata robe snosi sam kupac.

U slučaju reklamacije proizvod se mora vratiti neoštećen, nenošen, neopran, u cjelosti i u originalnom pakiranju (u originalnoj ambalažnoj i transportnoj kutiji), predočenim računom i pismenim obrazloženjem isključivo u zadanom roku.

Proizvod je potrebno vratiti na adresu:
OMILJENI PARTNER
Ulica Grada Chicaga 18
10000 Zagreb

Molimo da nas prije izvršenja povrata robe obavijestite na email: acarapic@gmail.com

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može raskinuti u roku od 14 dana, a u slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod.
U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu. OMILJENI PARTNER je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora. Vraćeni iznos će biti umanjen za iznos dostave proizvoda kupcu, osim ako je raskid ugovora obavljen prije same isporuke proizvoda kupcu ili u slučaju dostave oštećenog proizvoda kupcu.

Zamjena paketa se može izvršiti isključivo ako se radi o pogrešnoj veličini i to o trošku kupca, a naplaćuje se 30,00 do 35,00 KN, ovisno o načinu plaćanja. Zahtjev za zamjenu artikla se mora podnijeti u roku od 14 dana i to isključivo ukoliko je proizvod eoštećen, nenošen, neopran, u cjelosti i u originalnom pakiranju. Zahtjev se šalje na acarapic@gmail.com i na našu adresu u traženom reklamacijskom roku.
Zamjena nije moguća iz bilo kojeg drugog razloga (niti u slučaju nezadovoljstva bojom ili uzorkom).

S obzirom da je svaki proizvod izrađen ručno, nije moguće ponoviti ogledni primjerak sa slike do najsitnijeg detalja. Boja i uzorak (dezen) na slici je ilustrativan. Izrađeni proizvod ne mora nužno odgovarati sliki po uzorku i boji te se OMILJENI PARTNER ograđuje u smislu razlike u nijansama te zadržava pravo da postoje odstupanja u boji i uzorku od predočenog primjera s fotografije. Slika koja ilustrira proizvod ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te kupac takve prozvode ne može reklamirati s te osnove. Metalni dijelovi (zakovice, kopčice, drukeri...) ovise o dobavljačima i katkada mogu biti drugačijeg oblika, no to bitno ne mijenja sam izgled proizvoda.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupnji proizvoda.
*link*

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prije pristupa određenim sadržajima korisnici će biti obvezni dati OMILJENI PARTNER-u osobne podatke. U slučaju pristanka na davanje osobnih podataka, smatrat će se da su korisnici pristali na uvjete korištenja osobnih podataka predviđene ovim Općim uvjetima.

OMILJENI PARTNER se obvezuje da će štititi privatnost svih naših kupaca i korisnika web stranica carapica.hr, a svi podaci navedeni na dokazu o uplati kupaca (izuzev brojeva kartica za koje vrijede niže navedena pravila) strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima unutar OMILJENI PARTNER-a kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Prilikom plaćanja kreditnim karticama preko Paypala vrijede pravila od Paypala.
OMILJENI PARTNER se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.